Aktiviteter

Laxfiske och andra aktiviteter

Det finns stora härliga områden att vistas i, både i och omkring stugbyn. Vill man inte fiska får man gärna vandra iväg på upptäcksfärd, kanske ha en pick-nick, lägga sig och sola mm. men tänk på att stänga ev. grindar du öppnat! Allemansrätten gäller, frihet under ansvar. Trädgården runt vårt boningshus är dock privat, där kopplar VI av. På sommaren vill man gärna vara ute och njuta långt in på kvällen, kanske grilla och dricka något gott! Naturligtvis är det okej, men tänk lite på dina grannar! Några är kanske på landet för att njuta av ”tystnaden” och naturen.

Laxfiske i Blekinge

Blekinges fiskevatten håller absolut världsklass. I mörrumsån finns det förutom lax, bland annat gädda och abborre. Men om du ska fiska måste du köpa fiskekort. Det kan du göra på Laxens Hus i Mörrum, eller boka online på www.morrum.com. Där finns mer information ang. fisket, pris o.dyl.Vi samarbetar med företaget Laxlyckan (Mattias Holmqvist) som erbjuder guidade fisketurer och högklassiga kurser i flugfiske. För mer information, besök www.laxlyckan.se.

Bad

Att bada i Mörrumsån är inget vi rekomenderar, men vill man så får man så klart göra det. Tänk på att det kan vara ordentligt strömt och kallt i ån om du vistas i eller vid den. Håll gärna lite extra koll på barnen, så att inga olyckor händer!! Det finns annars trevliga badplatser med bryggor, toaletter och omklädningsrum i närheten, t.ex. i Hemsjö och i Kyrkhult. Och i Svängsta finns uppvärmda utomhusbassänger, om man föredrar det. Vill man istället bada inomhus finns Holjebadhuset i Olofström.

bron

Övriga aktiviteter

Låt den friska luften fylla dina lungor. Få inspiration och känn lugnet längs en av Blekinges många cykel- och vandringsleder. I omgivningarna finns bl.a. Laxaleden och Blekingeleden. Läs mer på www.karlshamn.se Där finns även information om andra spännande upplevelser.